5 redenen waarom je beter slaapt na een ontspannende shiatsu massage
SHIATSU IS EEN DRUKPUNTMASSAGE WAARBIJ MET DE DUIMEN, HANDPALMEN EN VINGERS DRUK WORDT GEGEVEN OP HET LICHAAM. 

Het is een behandeling waarbij je je niet hoeft uit te kleden, want de massage gebeurt op de kledij. 

Shiatsu is een oude Japanse 'geneeswijze'. De druk die met de duimen en de vingers wordt gegeven, gebeurt op acupunctuurpunten langs de energiebanen, de meridianen, in het lichaam. Vandaar dat ook de term acupressuur gebruikt wordt voor shiatsu.
Er wordt geen gebruik gemaakt van een massagetafel, wel van een speciale massage mat, een futon.

Is er een disbalans of emotioneel onevenwicht in je lichaam, dan uit zich dit als pijn of ongemak. 

Shiatsu ondersteunt het lichaam om zichzelf te herstellen op een natuurlijke manier. Zodat je fysiek en emotioneel weer in balans komt en de energie vrij en ongehinderd kan stromen door je hele lichaam.

Wanneer neem je best een shiatsu massage?

Veel van mijn klanten geven aan dat ze het meeste genieten van een shiatsu massage in de avond, omdat ze nadien beter slapen.

Dit zijn 5 redenen waarom je beter slaapt na een shiatsu behandeling:

1. Shiatsu massage ontspant

Je zakt heel diep weg in je lijf tijdens een shiatsu massage, doordat het stress hormoon in je lijf daalt. Hierdoor ervaar je diepe rust in je lijf. Na de behandeling moet je niet opnieuw in actie komen en kan je in deze relaxte staat naar bed gaan. Hoe meer ontspannen je bent vóór je gaat slapen, hoe beter je nachtrust is.

2. Je lichaam herstelt tijdens shiatsu

Shiatsu biedt het gezonde tegengewicht voor de actie die je tijdens je dag genomen hebt. Deze massage werkt op het parasympatische zenuwstelsel. Dit is het zenuwstelsel dat zorgt voor het herstel in en recuperatie van je organen en je lichaam.

3. Balans tussen lichaam en geest

Door het werken op de meridianen herstelt zich de balans tussen lichaam en geest. Meridianen zijn energiebanen in het lichaam die van je kruin tot in de vingertoppen en de tenen lopen. De voornaamste taak van het netwerk van meridianen is zorgen voor energiedoorstroming. Elke meridiaan is gekoppeld aan een orgaan. Naast dit fysieke aspect heeft elke meridiaan ook een psychisch aspect. Zo is de long meridiaan verbonden aan de longen én aan de psychische emotie van verdriet.

4. Kalmeert je ademhaling

Veel mensen ademen ook in rust snel en hoog in de borst. Shiatsu brengt je ademhaling omlaag in je buik. Een ademhaling tot in de buik zorgt voor evenwicht in de pH-waarde van je bloed, minder stress en masseert ook je middenorganen o.a. maag door de beweging van het middenrif. De druk die de shiatsu therapeut uitoefent op de acupuctuurpunten en de meridianen gebeurt op een uitademhaling. Op deze manier word je gestimuleerd om je ademhaling automatisch te vertragen en te verdiepen.

5. Versterkt QI, Ki of Chi

Ki, Chi of Qi is een term uit de traditionele oosterse geneeswijzen. Het is de levensenergie die door je lichaam stroomt en je organen van energie voorziet. Door het behandelen van meridianen maak je blokkades in je lichaam los en verbeter je de circulatie. Zo kan je energie vlotter stromen om je organen te voeden.

Hoe vaak moet je een shiatsu massage nemen?

Ik raad aan om elke 6 à 8 weken een afspraak voor shiatsu massage te maken. Zodat blokkades in het lichaam niet komen vast te zitten en het lichaam zich steeds opnieuw goed kan herstellen.

Wil je genieten van de voordelen van een shiatsu massage en beter slapen?

Boek hier je afspraak.


In het blog over 7 ultieme avondroutine tips om beter te slapen vind je nog meer manieren die je helpen met een goede nachtrust.
0 Comments

Leave a Comment