ROL JE STRESS WEG MET TENNISBALLEN
Als ervaren relaxatietherapeut begrijp ik als geen ander hoe gestrest en vermoeid het leven soms kan aanvoelen. Maar met deze unieke zelfmassagetechniek kan je, in no time, je vermoeide spieren ontspannen en je stress verminderen. 

En het beste van alles? Je hebt er alleen een paar tennisballen voor nodig.

Rol je stress dus weg met tennisballen!

Wist je dat het gebruik van tennisballen voor zelfmassage een wetenschappelijk onderbouwde methode is om spanning in spieren los te maken? 

Door de druk van de tennisbal op bepaalde punten op het lichaam uit te oefenen, stimuleer je de proprioceptieve zintuigcellen in je spieren en pezen. 
Dit activeert het zenuwstelsel en vermindert de spanning en pijn op die bepaalde zone. 
Bovendien verbetert de druk van de tennisbal de doorbloeding, waardoor voedingsstoffen gemakkelijker worden afgevoerd en de spieren sneller herstellen.

Welke tennisballen gebruik je voor zelfmassage? 

Bij het kiezen van tennisballen voor zelfmassage is het belangrijk om te zorgen dat de bal stevig en veerkrachtig genoeg is om effectieve druk uit te oefenen op je spieren. 

Gebruikte tennisballen kunnen nog steeds geschikt zijn zolang ze niet hun oorspronkelijke veerkracht hebben verloren. Zorg er wel voor dat je ze grondig reinigt voordat je ze gebruikt. Vooral als ze in contact zijn gekomen met vuil of zweet tijdens het tennissen. Je kunt ze afvegen met een milde zeepoplossing om ervoor te zorgen dat ze schoon en hygiënisch zijn.

Tennisballen zijn ideaal voor zelfmassage, omdat ze een specifieke vorm hebben en een zekere mate van stevigheid bieden. Door de grootte en de textuur van de bal ben je in staat om gerichte druk uit te oefenen op bepaalde spieren en triggerpoints. Hierdoor kun je spanning verminderen, knopen losmaken en de doorbloeding stimuleren.
Op de koop toe zijn ze een handige en kosteneffectieve optie voor zelfmassage. 

Dus pak die tennisballen en geef jezelf een moment van ontspanning en zelfzorg met deze 4 manieren:

#1 Verwen je voeten

Je voeten dragen je elke dag, maar worden vaak vergeten als het om ontspanning gaat. Door een tennisbal onder je voetzolen te rollen, stimuleer je niet alleen de spieren, maar activeer je ook de reflexzones die in verbinding staan met verschillende organen en lichaamsdelen. Dit kan een diepgaand ontspanningseffect hebben en zelfs je algehele welzijn bevorderen.

#2 Ontspan je nek en schouders

Spanning heeft vaak de neiging zich op te hopen in de nek en schouders. Dat kan leiden tot stijfheid en pijn. Het gebruik van een tennisbal om zachte druk uit te oefenen op deze gebieden helpt bij het vrijmaken van verkrampte spieren en het verbeteren van de bloedcirculatie. Dit bevordert de ontspanning en vermindert stressgerelateerde klachten.

#3 Verlicht spanning in je onderrug

Je onderrug kan veel te verduren krijgen, vooral als je veel zit of tilt. Door een tennisbal onder je onderrug te plaatsen en zachtjes te bewegen, stimuleer je de spieren en triggerpoints in deze zone. Dit bevordert de bloedstroom en helpt bij het verminderen van spanning en pijnlijke knopen.

#4 Breng rust in je slapen en kaak

Spanning kan zich ook laten voelen in je slapen en kaak, vooral als je veel stress ervaart (denk maar aan knarsetanden). Door een tennisbal te gebruiken om zachte druk uit te oefenen op je kaak en slapen, help je de gespannen spieren te ontspannen en de doorbloeding te verbeteren. Dit kan hoofdpijn verlichten en een gevoel van kalmte en ontspanning bevorderen.

Met behulp van deze unieke tips kun je jezelf verwennen met een zachte, positieve en verfrissende ervaring. 

Neem de tijd om naar je lichaam te luisteren en te genieten van het moment van ontspanning. Vergeet niet dat zelfzorg een essentieel onderdeel is van een gebalanceerd leven.

Wil je leren jezelf te masseren met tennisballen?

Klik dan op deze knop.

Wil je jezelf liever laten masseren?

Maak dan een afspraak voor shiatsu of massage bij mij via onderstaande knop.

Schrijf in de reactie welke manier jou het meeste aanspreekt om je stress weg te rollen met tennisballen.


Volg me op instagram - facebook - youtube voor meer gratis tips.
Kom bij onze Lief voor je Lijf community!

0 Comments

Leave a Comment