Aarden, de speelse weg naar ontspanning
Aarden is een magische manier om te ontstressen en te ontspannen die wetenschappelijk onderbouwd is.
Nu hoor ik je denken, "Aarden? Wat is dat nu weer?" 

Blijf even hangen en ik beloof je dat ik je geen standaard tips zal geven, maar iets speels en verfrissends waarmee je jezelf kunt verwennen.

Als relaxatietherapeut met jarenlange ervaring heb ik gezien hoe gestreste vrouwen, mama's, worstelen met hun drukke levens. De combinatie van werk, gezin en allerlei verantwoordelijkheden kan behoorlijk overweldigend zijn. 

Maar weet je wat? Het is tijd om de controle terug te nemen en jezelf op de eerste plaats te zetten. En aarden, of gronden, kan je daarbij helpen!

Nu denk je misschien aan aarden als iets zweverigs, maar het eigenlijk heel eenvoudig. Laten we daarom eerst eens kijken naar de wetenschappelijke uitleg achter het fenomeen van aarden.

Je lichaam is een complex energetisch systeem dat gevoelig is voor de subtiele energieën om je heen. Wanneer je contact maakt met de aarde, vindt er een prachtig proces plaats dat je lichaam en geest ten goede komt.
Aarden heeft te maken met het in evenwicht brengen van je interne energieën, ook wel bekend als de bio-elektrische stromingen, met de energieën van de aarde. 

Hier zijn 3 manieren waarop aarden wetenschappelijk gezien voordelen biedt:

#1 Elektrische verbinding

Je lichaam bestaat uit elektrisch geladen deeltjes, zoals ionen, die betrokken zijn bij verschillende biologische processen. Wanneer je in direct contact staat met de aarde, kunnen overtollige positieve elektrische ladingen in je lichaam worden geneutraliseerd door de negatieve ladingen van de aarde. Dit staat bekend als het egaliseren van je bio-elektrische potentiaal, wat kan helpen om stress en ontstekingen te verminderen.

#2 Antioxidant effect 

De aarde is een overvloedige bron van vrije elektronen, die fungeren als krachtige antioxidanten. Deze elektronen kunnen helpen bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen in je lichaam, die in verband worden gebracht met veroudering, ontstekingen en ziekte. Door aarding kan je dus profiteren van de antioxidante werking van de aarde.

#3 Balans van het autonome zenuwstelsel

Je autonome zenuwstelsel reguleert je lichamelijke functies, zoals hartslag, ademhaling en spijsvertering. Aarden helpt bij het in evenwicht brengen van het autonome zenuwstelsel, waarbij het parasympathische deel, dat verantwoordelijk is voor rust en herstel, wordt gestimuleerd. Het sympathische deel, dat verantwoordelijk is voor de vecht-of-vluchtreactie, wordt gekalmeerd. Dit leidt tot een diepe staat van ontspanning en rust.

Aarden betekent simpelweg contact maken met de aarde. Het helpt je dus om te ontspannen en in balans te komen. 
En laten we eerlijk zijn, wie kan dat nou niet gebruiken? Dus, vergeet die standaard tips en richt je op iets speels en luchtigs. 

Hier zijn 3 suggesties om je innerlijke aardse vrouw naar boven te halen:

#1 Dans alsof niemand kijkt

Zet je favoriete muziek op en laat je helemaal gaan! Verbind je met de ritmes en beweeg zoals jij dat wilt. Voel de aarde onder je voeten terwijl je danst en voel de spanning wegsmelten.

#2 Ga op blote voeten naar buiten 

Trek je schoenen uit en voel het gras, zand of zelfs de tegels onder je voeten. Verken de texturen en laat de aarde je tenen kriebelen. Het is een eenvoudige manier om direct contact te maken met de natuurlijke energie om je heen.

#3 Doe aan "earthing yoga"

Vergeet traditionele yoga en geef "earthing yoga" een kans. Leg je matje neer in het park, op het strand of gewoon in je achtertuin. Voer je gebruikelijke yoga-oefeningen uit terwijl je je concentreert op het voelen van de aarde onder je. Het is een geweldige manier om zowel je lichaam als je geest te verbinden met de natuur.

Dus, terwijl jij op speelse wijze aan aarding doet, maak je eigenlijk gebruik van de wetenschap achter de elektromagnetische interacties tussen je lichaam en de aarde. Het is een prachtige manier om balans en vitaliteit te bevorderen.

Waar wacht je nog op? 
Ga naar buiten, verbind je met de aarde en laat je innerlijke stralende godin ontwaken!

Hoe doe jij aan aarden?
Deel jouw favoriete manier om te aarden in de reactie onder het blog en inspireer zo andere vrouwen!

Heb je een stok achter de deur nodig om je tot rust te helpen brengen?

Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek met me aan om te bekijken of jij een match bent voor het traject Van rush naar rust.Volg me op instagram - facebook - youtube voor meer gratis tips.
Kom bij onze Lief voor je Lijf community!

0 Comments

Leave a Comment