Hej, ik ben Greet


Mijn verhaal

Ik kan me nog levendig voor de geest halen hoe mijn moeder de avond voor het examen mijn schouders zat te masseren. Ik stond stijf van de stress. De angst voor het examen hadden zich letterlijk in me vast-ge-betenOok al kon ik me niet helemaal overgeven aan moeders handen, het was één van de weinige momenten dat ik de spanning wat kon lossen.

Toen was er die paniekaanval. Ik kon geen adem meer happen. 
Ik hoor de dokter nog zeggen: ‘Jij moet meer tot rust komen. Ga aan yoga doen.’
Nog steeds vraag ik me af of ze gemerkt heeft dat ik bij mezelf dacht of ik er uit zie als een geitenwollensokken drager (dat was nog voor de tijd dat yoga beoefenen een hype is)

Jaren later stond ik in een boekenwinkeltje met een flyer over opleiding tot shiatsu therapeut in mijn handen. Meteen werd ik overspoeld met dat fijne gevoel van mijn moeders handen op mijn lijf en hoe me dat tot rust bracht. Ik schreef me in, niet wetende dat deze beslissing mijn leven voorgoed zou veranderen. Ik werd ondergedompeld in de oosterse visie op gezondheid: een samenspel van yoga, massage, drukpunten, meditatie en voedingsleer om het lichaam tot rust te brengen. 
Het moet gezegd dat de dokter die ik destijds consulteerde dus toch gelijk heeft gekregen."ZORG DRAGEN VOOR ELKAAR BEGINT BIJ ZORG DRAGEN VOOR JEZELF"

"RUST IS DE NATUURLIJKE STAAT VAN ZIJN"
Nu is het anders

Ik voel me nog steeds een 'stresskip'. Maar wanneer ik in die modus terecht kom, kan ik snel weer schakelen om de spanning los te laten en mijn lijf en hoofd in rust te brengen.

In een stressvolle situatie gebruik ik mijn ademhaling om mezelf tot kalmte te brengen. Dan begin ik ook spontaan op bepaalde punten op mijn handen, aan mijn oren of op mijn hoof te drukken die de spanning doen wegebben. Zónder grote tijdsinvestering.

Relaxatieoefeningen en zelfmassage zijn een dagelijkse gewoonte geworden. Ik stel er zelfs een alarm voor in op mijn gsm. Door deze gewoonte die ik mezelf heb aangeleerd is het makkelijker om te switchen van stress naar rust. Ik zorg er ook voor dat ik zelf met regelmaat voor shiatsu of massage ga. Het is echt een levensstijl geworden.

Het voelt zo heerlijk om te kunnen leven in een relaxed en soepel lijf!
Wat maakt mij uniek

Ik bekijk de mens vanuit een holistische visie. Wholeness is 'heel'. 
Dat wil zeggen dat ik niet alleen met je lichaam aan de slag ga, maar ook met je denken en je emoties

Ik bekijk waar de noden van de vrouw die voor me zit en speel er op in. Elke behandeling is een behandeling 'op maat'Ik communiceer met je lichaam via mijn handen.
Klanten vertellen me ook dat elke behandeling anders is. 

Essentiële oliën spelen een rol tijdens de sessies, omdat ze synergetisch werken met élke behandeling. Sommige klanten wassen met opzet hun haar niet om de geur nog langer te kunnen ruiken.

Mijn input houdt niet op wanneer jij de deur uit gaat. Ik geef vaak relaxatieoefeningen, zelfmassage of mind shift tips mee zodat je de rust die in je lijf & hoofd zit na een sessie ook kan behouden. 

Zo wordt dagelijkse rust en relaxatie ook een gewoonte in jouw leven waardoor jij je leven next level kan brengen!
Mijn visie

Stress en spanning zijn een aanval op je lijf: fysiek, mentaal én emotioneel. Je lijf blijft in overlevingsmodus steken als deze toestand te lang duurt.

Tijd nemen om tot rust te komen is noodzakelijk om mentaal en fysiek gezond te blijven. Rust en relaxatie komen niet vanzelf. Dat vraagt training.

In onze ‘doe-maatschappij’ word je aangemoedigd om ‘door te doen’ en ‘bezig te zijn’. Rust nemen wordt afgestempeld als ‘zwak’ of ‘lui’ zijn en je niet ‘nuttig’ maken. 

Maar rust is een daad van zelfliefde! Je lijf wil zich veilig wil voelen en dat gebeurt maar door voldoende ontspannen te zijn. 

Ik leer je van de rust in je lijf & hoofd te houden. 
Zodat je kan LEVEN in plaats van OVERLEVEN.

Als je me zou kennen zou je weten dat ik

  • geboren en getogen ben in Geel, maar na enkele omzwervingen in het buitenland, in Hasselt ben beland. (toch zal je me geen Hasselts horen praten, want ik heb nog dat heerlijk Kempens accent)
  • me gedisciplineerd heb tot een ochtendroutine, omdat ik merkte dat door de dag rustig te beginnen mijn lijf relaxter is en mijn hoofd rustiger.
  • een tikkeltje impulsief en ongeduldig ben: ik wil een idee het liefst meteen gerealiseerd zien.
  • altijd met verschillende projecten tegelijkertijd bezig ben, omdat ik snel verveeld geraak wanneer ik altijd hetzelfde moet doen
  • al meer dan 20 jaar vegetariër ben en van een tintje macrobiotiek in mijn eten hou
  • wandelen één van mijn dagelijkse bezigheden is en ik meer op blote voeten loop dan dat ik schoenen draag
  • in Zweden heb gewoond waar ik aan een Steinerschool met kinderen werkte en dus een aardig mondje Zweeds spreek
  • altijd een paar boeken en fluostiften op mijn nachtkastje heb liggen (ik ben een fluorlezer!)
  • een etikettenlezer ben, omdat ik een gruwelijke hekel heb aan chemische en synthetische brol in de producten die ik gebruik
  • op de barricade spring voor natuurlijke remedies (als het even kan) en je in elke kamer van mijn huis flesjes essentiële oliën vindt


STRESS EN SPANNING LOSLATEN IN 3 MINUTEN!

Ontdek in deze GRATIS VIDEO dé manier om stress los te laten en je lijf & hoofd tot rust te brengen. 
Daarmee neem JIJ opnieuw de REGIE over je hoofd én je lijf. 
Hoe druk en gespannen je ook bent.
 
KLANTEN AAN HET WOORD

Greet Gevers - Lief voor je Lijf
Greet Gevers - Gladiolenstraat 10, 3510 Kermt - 0497 31 31 63 - greet@greetgevers.com - BTW: 0885-864-079
Copyright Greet Gevers 2023