Beleef Voel Ervaar 

kiNDERyoga

KINDERyoga


Een Godin is een vrouw met een visie, een mama die het beste wil voor haar kinderen. Je vindt het belangrijk dat je kinderen sterk in hun schoenen staan, en toch helemaal zichzelf kunnen zijn.


Herken je dit?

  • Heeft je kind nood aan 'thuiskomen bij zichzelf'?
  • Is je dochter of zoon soms gespannen?
  • Is je kind gebaat bij rustpunten in het dagelijkse leven?

Ga dan eens mee op yoga avontuur komen! Yoga helpt jouw kind een positiever zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en respect voor zichzelf en de ander ontwikkelen. Het stimuleert eveneens de creativiteit en zorgt voor plezier en ontspanning.

Voordelen voor je kind 

  • Je kind ervaart een moment van rust
  • Stimulatie van spieren, organen, bloedsomloop
  • Lichaamsbewustwording op een speelse manier
  • Je kind wordt in zijn of haar totaliteit aangesproken
  • Je kind leert dat inspanning en ontspanning elkaar afwisselen
  • Bevordering van een goede lichaamshouding en motorische vaardigheden

Wat is peuter en kleuteryoga?


Peuters en kleuters vinden het fijn om allerlei lichaamshoudingen te onderzoeken, met hun adem te spelen en hun zintuigen te gebruiken.
Ze ontdekken de wereld actief en beweeglijk, maar hebben ook rust en ontspanning nodig. Daarom is yoga zo geschikt voor de allerkleinsten. Tijdens de peuter en kleuteryoga wordt er aan de hand van een verhaal dat inspeelt op de leefwereld van de kinderen yoga oefeningen uitgevoerd. In de oefeningen wisselen spanning en ontspanning elkaar af.

Wat is kinderyoga?


Kinderyoga brengt rust bij kinderen, zowel in het hoofd als in het lijf. Kinderyoga leert kinderen dat spanning en ontspanning elkaar afwisselen om het lichaam in balans te houden. Kinderen ontdekken wie ze zijn en leren grenzen stellen. In de lessen kinderyoga leren kinderen hun adem te gebruiken en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Bovendien is kinderyoga ook creatief bezig zijn, wat de rechterhersenhelft stimuleert en daardoor een fijne afwisseling is met het denkwerk dat ze in school verrichten met de linkerhersenhelft.


Wat mag je verwachten

Yoga houdingen worden afgewisseld met muziek, massage, knutselen met geuren... Door samen yoga te beoefenen met je zoon of dochter, verstevigt de band en het contact tussen jou en je kind. Dit is echt een luxe moment om te genieten van quality tijd met je kind! 

Hoe verloopt de les

De les wordt opgebouwd aan de hand van een verhaal of een avontuur. Spanning en ontspanning wisselt elkaar steeds af. De lessen kinderyoga worden steeds als ouder - kind yoga aangeboden. Leeftijdsgroepen:
3 -5 jaar (ouder en kind): 45 minuten
6 -10 jaar (ouder en kind): 60 minuten


Heb je nog vragen?

Heb jij nog vragen? Ik kan je helpen! Je kan altijd contact met me opnemen als je meer wil weten over kinderyoga. Ik beantwoord je vraag altijd.

Yoga beoefenen met je kind bij jouw thuis! Het is heel eenvoudig met yogakaarten. Klik op de kaartjes om ze te bekijken.

Insert Content Template or Symbol
Insert Content Template or Symbol
Insert Content Template or Symbol
>